Cijena mekane odjeće: TVOJE ZDRAVLJE!

Istina, zahvaljujući svinjskoj masti, tvoja odjeća je mekana. Okej, možda ne tvoja, ali znaš li nekoga tko koristi komercijalne omekšivače i voli parfemske mirise za odjeću? Tema je važna, cijena je skupa: komercijalni omekšivač može negativno utjecati na zdravlje.

 

O štetnom sastavu komercijalnih omekšivača s umjetnim parfemima u kojima se koristi životinjska mast poput svinjske i goveđe, pisala sam detaljnije u ovom bloguDa ti još bolje dočaram: to je zaista ona mast koja se zna koristiti u kuhinji za pečenje. Zbog nje je odjeća izuzetno mekana kada koristiš omekšivač. I ne, ovo nije zastrašivanje, ovo je istina koju ponekad izbjegavamo čuti - sve dok nam ta informacija ne postane važna. Kao proizvođačice koje stoje iza Eko linije za njegu rublja, osjećamo odgovornost podijeliti s vama sve ono što znamo o komercijalnim omekšivačima i njihovom djelovanju na tvoju kožu.

 

Film na odjeći koji se stvara već prilikom prvog pranja ne skida se prilikom svakog idućeg pranja već ostaje, gomila se i onda dolazi u dodir s kožom. Osip, crvene točkice, alergijske reakcije i pogoršanje stanja osjetljive kože sklone reakcijama, događa se upravo zbog tog filma na odjeći o kojeg se trlja koža. Mrlje se teže odstranjuju jer deterdženti ne uspijevaju prodrijeti ispod površine tog filma i to ne samo eko deterdženti, već i klasični, komercijalni deterdženti koje smo svi nekada koristili. Alergijske reakcije mogu se pojaviti u bilo kojem razdoblju života, već od malih nogu kada je koža najosjetljivija, ali i kasnije! Iako se simptomi pojave „odjednom“, uzroci su često dio naše rutine godinama. Pretjerana konzumacija određenih sastojaka ili hrane kroz vrijeme, obično zna izazvati intoleranciju ili alergijsku reakciju.

 

Prije 4.5 godine pripremala sam se za rođenje svoje kćeri Anni i detaljno čitala sastojke svih proizvoda za njegu kože, odjeće i doma. Moj instinkt je bio dobar – novorođena beba trebala je poseban deterdžent za rublje, a omekšivač pogotovo. Cilj mi je bio opremiti se što prirodnijim proizvodima i njezinu kožu ne izlagati kemijskim proizvodima. Ispostavilo se da je omekšivač, kojeg svi volimo, najštetniji za našu kožu. Od tada, komercijalni omekšivač nikada više nije ušao u moj dom. S dolaskom bebe Anni, moj put prema low tox domu poprilično je uhvatio zamah!

 

Zajedno s mamom tražila sam način kako imati mekanu odjeću, ali da ju omekšavaju kvalitetni sastojci. Danas sam zahvalna jer je naša znatiželja rezultirala Melli eko omekšivačem i deterdžentom. Melli eko liniju kreirale smo prije svega za osobne potrebe, a danas su eko omekšivač i deterdžent dio stotina i stotina domova.

 

 

Nismo razvile alternativu komercijalnim omekšivačima.
Razvile smo novi standard omekšivača! 

 

Malim koracima možemo učiniti veliku promjenu u svom životu, pa ako si već razmišljala o tome da kreneš na put do low tox doma i postupno izbaciš štetne proizvode iz svog kućanstva, bilo zbog sebe ili svoje obitelji, voljela bih da ovaj blog uzmeš kao znak i da prvi na popisu proizvoda koje ćeš zamijeniti bude upravo komercijalni omekšivač. I da znaš: jednom kada kreneš na taj put, promjene će dolaziti prirodno i osjećat ćeš se bolje znajući da je tvoj dom sve zeleniji, a i tvoja koža i Planet će ti biti zahvalni.

 

 

Mi biramo čuvati tvoje i svoje zdravlje i beskompromisno koristiti visokokvalitetne, prirodne sastojke s Ecolabel mirisom pamuka: Melli deterdžent i omekšivač – prvi hrvatski Eko duo: namijenjen čak i bebama ❤️

 

 

 

1 komentar

  • Omekšivač i deterdžent sam isprobala kada ste krenuli sa Intersparom i od onda ga kupijem. Nedavno sam obnovila zalihe i isprobala osvježivač za robu i prostor, te sapune sa bijelom i zelenom glinom koje sam dobila kao tester. Proizvodi su savršeni. Kći mi je odmah jedan osvježivač prisvojila za sobu. Ne pada mi na pamet kupiti više išta osim vaših proizvoda. Bravo!

    Kristina

Ostavi komentar