Melli x Startaj Hrvatska 2021.

  

 

Ususret trećoj sezoni projekta Startaj Hrvatska dijelim s vama Melli behind the scenes istoimenog projekta 2. sezone! Projekt velikog trgovačkog lanca Spar Hrvatska prikazivat će se i ove godine na Novoj TV i pokazati nam nove inspirativne priče hrvatskih malih poduzetnika. Prije nego krenemo, odmah vas pozivam da se i vi prijavite ako ste mali poduzetnik, a sanjate veliko!

U ovom blogu donosim vam što do sada niste vidjeli ili čuli na našim društvenim mrežama, ali što i sama donedavno nisam znala. Odlučila sam podijeliti s vama priču iza scene jer naš je moto iskren i transparentan pristup vama i bile bismo presretne kada biste našu priču vidjeli kao motivirajuću, kada bi vas ona potaknula da se prijavite na projekt Startaj Hrvatska!

 

Vremenski rollercoaster događaja u 2021.:

02/2021 – prijavile smo se na Startaj Hrvatska sa sasvim novom linijom proizvoda

03/2021 – krenule smo u potragu za novim prostorom koji će spojiti laboratorij i trgovinu

04/2021 – projektiranje i renoviranje novog prostora u Samoboru, dorada formulacije Eko linije

05/2021 – moj izvanredni otkaz u Njemačkoj i po prvi puta 100% radim samo za Melli

06/2021 – usred projekta našle smo se u 2 selidbe, istovremeno pribavljajući potrebne licence za nove proizvode i silnu dokumentaciju

07/2021 – mama se preselila iz obiteljske kuće, a ja preko ljeta s kćerkom u Samobor 

08/2021 – prvi najam vanjskog laboratorija koji će nam pomoći isporučiti velike količine

09/2021 – plasiranje proizvoda na plave police i službeno predstavljanje – projekt je LIVE!!!

10/2021 - moj povratak u Njemačku, treći vrtić iste godine, serija uzastopnih putovanja svim mogućim prijevoznim sredstvima na relaciji Samobor – Augsburg.

11/2021 – prikazivanje naše emisije i prve promocije Eko linije proizvoda za pranje rublja u Intersparu i otvorenje SPA shopa u Samoboru

12/2021 – Finale Startaj Hrvatska: IMAMO UGOVOR!!!



 

Tipkajući blog iznova proživljavam turbulentnu godinu koja je iza nas, a prisjećam se i svakodnevnih snimanja za projekt, dokumentiranje svega što je bilo potrebno kako bismo uspješno odradile projekt. Bilo je kasnonoćnih druženja u laboratoriju, a sve smo dugo vremena morale čuvati kao tajnu do trenutka kada je projekt ugledao svjetlo dana na Novoj TV.

Tijekom cijelog projekta događao se i život - suočavale smo se s do tada nepoznatim pitanjima, novim situacijama, emocijama s kojima smo se učile nositi. Ništa se ni kod nas nije dogodilo preko noći - u projekt smo ušle s idejom starom 3.5 godine. Melli broji čak 8 godina postojanja i podrumske početke i kućnu radinost na putu do plavih polica u tržišnom lideru - Sparu.

Želja za vlastitim deterdžentom i omekšivačem dugo je u nama tinjala i kući smo isprobavale proizvode koje je mama radila. U nadi da ćemo jednog dana imati priliku plasirati Eko kolekciju Hrvatskoj - prijavile smo se za projekt Startaj Hrvatska.

Jesmo li mislile da znamo što nas čeka nakon prijave za Startaj? Da, ali to je bilo daleko od onoga što se zaista dogodilo. Jesmo li se pitale je li pravi trenutak za predstaviti Hrvatskoj Eko liniju i mijenjati mišljenja o deterdžentima i omekšivačima? DA! Jesmo li od radničkog mindseta morale doći do poduzetničkog? DA!

To su samo neka od puno pitanja koja smo imale, a danas znam odgovor i na: Je li vrijedilo i bismo li se ponovo prijavile?

Apsolutno! 

Moja prva reakcija na pitanje g. Fenzla u finalu: „Što ako ne dobijete ugovor?“ bila je da Melli možda više neće postojati, svjesna dosadašnjeg puta bez tako velikog partnera, uloženog i vraćenog. Iako sam zapravo znala da nećemo ni tada odustati, instinktivno sam reagirala iz straha da će sve ovo samo nestati, nakon što nam je toliko dugo trebalo da dođemo do ovoga. Nije se samo jednom dogodilo da smo obje poželjele odustati, ali takvi trenuci brzo prođu i uvijek nastavljaš dalje.

Kad si poduzetnik, teže ti je odustati od svoje ideje i posla nego nastaviti dalje unatoč poteškoćama po putu. 

 

Što smo naučile u projektu?  

Uvjerile smo se da i dalje radimo ono što volimo jer obje želimo osvijestiti ljudima važnost okretanja prema zdravijem, održivijem načinu života i ukazati na koristi okrenemo li se prirodnim i eko proizvodima.

Znamo da možemo doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu jer smo se uvjerile na sebi da je moguće se promijeniti na bolje. Svjesne toga da rast vlastitog brenda zahtijeva i osobni rast koji je istovremeno bolan i poučan, prihvatile smo sve što smo prošle i naučile: kada djelujemo iz dobrog, iz goruće strasti i ljubavi, ovaj svijet možemo učinimo ljepšim mjestom za život.

Ljudi koji su nas okruživali, divni poduzetnici kolege, stručna pomoć iz Spara nešto je najvrijednije što smo prijavom na projekt dobile. Podrška, pomoć i pozitivna energija koja se rodila prošle godine uvjerila nas je da se trud i te kako isplati, a da je ostvarivanje ciljeva vrijednije kada oko sebe imaš kvalitetne ljude.  

Mi vidimo prostor za postepeno učenje šire javnosti o prednostima eko proizvoda za pranje rublja, o njihovom utjecaju na našu kožu, odjeću, perilice i planet. Preuzimamo odgovornost i dat ćemo sve od sebe kako bismo svoju misiju i ispunile.

Naše je obećanje da ćemo ponuditi kvalitetne proizvode, stvarati koristan i informativan sadržaj, istraživati inovacije na tržištu i utjecati na dobre promjene u društvu. Promocijama u Sparu i kontinuiranom komunikacijom, možemo pomoći vama, da zajedno s nama, mijenjate svijet - na bolje, na čišće. 

 

 

Prilika koju smo prošle godine kroz projekt Startaj Hrvatska dobile - jedinstvena je i mijenja život. Uz Spar kao partnera, dobile smo priliku mijenjati i vaš život na bolje, počevši s pranjem rublja, što će vam pomoći da dođete do doma bez štetnih kemikalija. A vjerujte mi, zeleniji dom je odličan start za svjesniji i kvalitetniji život.

Jeste spremni za nove pobjede i prijavu za projekt Startaj Hrvatska 2022.? Veselim se gledati vas i pratiti vaš rast!

Do idućeg čitanja,

Ivana

 

    Ostavi komentar