Kako misliš EKO deterdžent je u plastičnoj ambalaži i ne skida mrlje ODMAH?!

Mrlja mi se nije odmah skinula! KAKO Eko deterdžent može biti u plastičnoj ambalaži – zašto nije u staklenoj?!🤷🏻‍♀️

Pišem ti odgovore na komentare i pitanja koja su se pojavila u Melli inboxu na društvenim mrežama i bili neki od komentara i sugestija - tako je, čitamo svako vaše slovo, uzimamo u obzir interes, konstruktivnu kritiku i slušamo uvijek!

 

 

Da prijeđemo odmah na stvar: 

Eko deterdženti potpuno drugačije funkcioniraju od komercijalnih, sastav im je nebo i zemlja. Detaljnu razliku između njih možeš pročitati u prošlom blogu. Glavna razlika je što komercijalni sadrže UMJETNE izbjeljivače, dok većina prirodnih ih ne sadrži. 

Kada bismo u naš deterdžent ubacili izbjeljivač – deterdžent ne bi bio za svaku i najosjetljiviju kožu, ne bi nosio VEGAN oznaku, ne bi bio biorazgradiv i siguran za naš Jadran!

Želimo li mama i ja radije superbrzi i moćni detedžent koji skida mrlje prije nego ju pogledaš, izbjeljuje tvoju odjeću i skraćuje vrijeme koje provodiš perući veš? Iskreno, NE.

To što ti pišem o prirodnom deterdžentu, naučila sam tijekom 4 godine istraživanja i isprobavanja alternativa koje su bile potrebne da kreiramo Eko liniju kakva je danas. 

clothing stains

Neke mrlje su zahtijevale tretiranje po nekoliko puta. Jesam li se u početku živcirala i smetalo mi je što mi mrlja nije odmah otišla s robe? Jesam! Je li mi trebalo više vremena da shvatim kako ih najbolje koristiti? Da. SVA prirodna rješenja za pranje veša zahtijevala su više mog vremena. 

Zato smo i odlučile ponuditi na našem tržištu prijeko potreban prirodan deterdžent koji neće oduzimati tvoje vrijeme, zdravlje kože, dugotrajnost odjeće.

Ovih dana radim na tome da ti kroz videe jasno komuniciram načine koji su meni pomogli za skidanje mrlja koristeći Eko liniju. Prati ih na Melli TikToku, a dosad sam otkrila kako pri pranju sačuvati kvalitetu grudnjaka, kako da ti boje najdražih komada ostanu uvijek jarke, a to je tek početak!

Evo jednog savjeta koji ti može pomoći za početak borbe s mrljama: 

1. Budi strpljiva s mrljama. Direktno na mrlju stavi deterdžent, pusti da odstoji (možeš i preko noći) i onda operi na ruke ili u perilici. Ako je mrlja duže stajala i tvrdokorna je, probaj na mrlju staviti i deterdžent i sodu bikarbonu. Postoje i četkice za odjeću koje ti mogu pomoći da blago iščetkaš mrlju i nakon toga opereš u mašini. Ja sam čak probala namazati mrlju s našim sapunom od gline (ovo je sigurno naš prvi multitasker) pa nakon toga oprati – ova kombinacija me oduševila! 

Sve navedeno kod mene je funkcioniralo pa te pozivam da i sama probaš i javiš mi kako je prošlo ☺ 

A sad u vezi ambalaže. Dugo smo vagale i konzultirale se sa Sparovim stručnjacima - i zaključili smo da je plastična boca pakiranje koja ima apsolutno smisla za ovakav proizvod. Plastična ambalaža nije loša ako znamo što s njom.

 


Zašto Eko linija nije u staklu: 

  •  nije baby friendly – može se razbiti i nanijeti ozljede
  • cijena deterdženta bi bila viša – prijevoz stakla košta više od plastike + moralo bi se uvoziti u Hrvatsku
  • iako se staklo može reciklirati i ponovo iskoristiti, istraživanja su pokazala da se troši jednako ili čak više energije, vode i pijeska za proizvodnju staklene ambalaže, a i sama reciklaža proizvodi veće ugljične emisije. Također, staklo je teže pa se troši više energije za prijevoz = veće emisije.  

Mali smo proizvođači prirodnog deterdženta i omekšivača, fokusirani smo na KVALITETU koju ti dajemo unutar te plastične ambalaže i prihvatile smo da je naš proizvod trenutno u plastičnoj ambalaži.

Sve navedeno o ambalaži ne znači da mi ne tražimo rješenje, baš suprotno, stalno tražimo nova rješenja i radimo na tome da se Eko i Natureli linije uvijek razvijaju. 

Imamo prvi hrvatski omekšivač, ne alternativu umjetnim njemačkim, engleskim ili američkim omekšivačima već - novi (hrvatski) standard! Wow, kako to zvuči kad pročitaš – PRVI HRVATSKI OMEKŠIVAČ, A DRUGI HRVATSKI DETERDŽENT! Kvaliteta proizvoda je ono što je nama važno. Fokusirale smo se na dobrobiti koje možemo donijeti u tvoj život, nastavljamo raditi na tome i zahvaljujem ti što si ovdje, jer mi to pokazuje da i ti biraš kvalitetu prije kvantitete, i da cijeniš rad (malih) poduzetnica koje na ovaj način žele doprinijeti pozitivnim promjenama u okolini. 

 

Do sljedećeg čitanja,

Ivana

Ostavi komentar