Iza mirisne kulise

Kako je nastala Melli?

Vesna i Ivana u Melli Aromatica radionici

Priča o putovanju majke i kćeri u poduzetničke vode počinje 2013. godine u Samoboru. Priča o životu koji nas iz divnih razloga udaljava na 660 kilometara. Priča koja će vam dokazati da se snovi ostvaruju, ako dovoljno jako vjerujete u njih! 

Vesna (53) je moja mama, hrabra i neustrašiva žena koja je prije osam godina sama krenula na put – put ostvarivanja najvećih i najdubljih snova, dok sam se ja borila s matematikom i informatikom na fakultetu u Varaždinu.

Nakon 2 godine studiranja, odustala sam od Ekonomike poduzetništva i upisala stručni studij novinarstva u Zagrebu. Mama je za to vrijeme pohađala svoje prve radionice, polako je nadograđivala znanje, i kretala u svijet aromaterapije.

O prirodnim proizvodima koje Vesna radi po vlastitoj recepturi, godinama sam rekreativno pisala na društvenim mrežama, dok sam skupljala iskustvo u dva hrvatska web shopa, u području content marketinga.

U drugom semestru diplomskog studija Odnosa s javnostima i komunikologije, život mi se preokrenuo naopačke. Znate i sami da se život zna dogoditi baš onda kada ste vi mislite da taj isti život živite punim plućima… 2017. godine krenula sam na diplomski studij Odnosa s javnostima i komunikologije u Varaždinu. Nešto više od 6 mjeseci nakon upisa, zatrudnila sam, preselila u Njemačku i na kraju godine se udala za svoju dugogodišnju ljubav. 

660 kilometara dalje od svega poznatoga, ali s koferom punim želja i planova za dalje. 

Vesna je te iste godine postala certificirana aromaterapeutkinja i objesila na zid (između ostaloga) i diplomu Učilišta Adrianus.

Iako su se okolnosti značajno promijenile, Melli je i dalje ostala naš glavni fokus. Istina je da su se svi procesi usporili i otežali, ali i mama i ja smo znale da želimo dalje razvijati naš mali mirisni svijet.

Žongliranje na raznim područjima života nije lagan posao, ali uz podršku naših obitelji, napravile smo korak naprijed i pokrenule proces rebrandinga u veljači 2019. godine.

Traženje dobre i reciklirajuće ambalaže i kutija, osmišljavanje i skiciranje naljepnica, pokretanje procesa za dobivanje veganske oznake, uloga mame dvogodišnjoj curici Anni, učenje njemačkog jezika, pisanje diplomskog rada i završavanje fakulteta u Hrvatskoj, otvaranje Melli shopa u Samoboru… Proces je tekao sporije od planiranog ☺

Na našem putu do sadašnjosti, u tim su se uključili novi, mladi ljudi koji su obogatili Melli svojom hrabrošću, željom za napredovanjem i znanjem:

Karlo Jelić, samoinicijativno nam se javio i broji skoro godinu dana kao Melli dizajner i fotograf, lociran u Sisku.

Andrea Tomljenović, moja bivša kolegica s novinarstva, piše vam iz dalekog Dublina! 

Mary Novosel, koja nam ustupa laboratorij u Bestovju, i s nama je od samih početaka. Hvala Mary <3 

Aleš Horvatek, web dizajner iz Zagreba, koji je skupio sve naše materijale, objedinio ih i napravio naš web shop!

Nika Martina kao studentica koja će vas dočekati u novootvorenom Melli shopu, na adresi Ulica svete Ane 1a, na samoborskom trgu ☺

Sigurna sam da se sve dogodilo (i usporilo) s razlogom i da nas je baš taj put doveo do sadašnjost  – na web stranicu Melli Aromatica, web shop i naš blog. Sretna sam što ćemo Andrea i ja imati priliku pisati vam u blogu o važnosti njege kože, lica i tijela. Nastojat ćemo vam što bolje objasniti učinak i djelovanje svakog sastojka koji Vesna pažljivo bira i koji se nalaze u proizvodima!

Želimo vas potaknuti da birate proizvode koji nisu testirani na životinjama, da čitate što piše na deklaracijama i da reciklirate (i) kozmetičke bočice.

Jeste li svjesni da odabir kozmetike utječe na cijelo vaše tijelo (izvana i iznutra), ali i na okoliš koji nas okružuje?

Do sljedećeg čitanja…

Mirisni pozdrav, Ivana 

1 komentar

  • Pozdrav hrabri i vrijedni ljudi!
    Dirnula me vaša priča… Kao vlasnica privatnog businessa tražila sam neke nove ideje za božićne poklone klijentima- nešto hrvatsko, s pričom, eko, i naletjela na vašu stranicu… pročitala vašu priču i, sa suzom koja mi teče niz obraz, pišem ove riječi… Odlučila sam kako moram pod hitno isprobati vaše proizvode i upoznati vas, nadajući se budućoj suradnji!
    Dakle, narudžba ide odmah! Želim vam još puno hrabrosti, sreće i uspjeha!
    Paulina

    Paulina

Ostavi komentar