Zaštita privatnosti i upotreba kolačića

U svjetlu stupanja na snagu Uredbe (EU) 2016/79 Europskog parlamenta i Vijeća od 27.04.2016.g. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (opća uredba o zaštiti podataka) ili General Data Protection Regulation (GDPR) koja od 25.05.2018.g. zamjenjuje dosadašnji zakonski okvir zaštite osobnih podataka, koristimo pravila o zaštiti privatnosti koja razjašnjavaju naše obveze u vezi sa zaštitom Vaših osobnih podataka.

Poštujemo prava privatnosti naših posjetitelja i prepoznajemo važnost zaštite prikupljenih podataka o njima. Ova pravila o privatnosti odnose se na prikupljanje, pohranu i upotrebu osobnih podataka koje nam date.

Ova pravila zaštite privatnosti objašnjavaju sljedeće:

– Koje osobne podatke prikupljamo od Vas i kako

– Što su kolačići

– S kime ćemo podijeliti Vaše osobne podatke

– Marketinški oglasi

– Zaštita Vaših osobnih podataka

– Zaštita Vaših prava u vezi osobnih podataka

– Kako možemo izmijeniti politiku zaštite privatnosti

– Gdje i kako postaviti pitanja ili nas kontaktirati o Vašim osobnim podacima

Ako ste mlađi od 16 godina, morate obavijestiti roditelja ili skrbnika o našim pravilima privatnosti kako bismo dobili njihov pristanak za korištenje Vaših osobnih podataka.

Koje osobne podatke prikupljamo od Vas i kako prikupljamo osobne podatke o Vama kada se registrirate na našoj web stranici, koristite naše online usluge, komunicirate s nama na bilo koji drugi način, npr. putem društvenih mreža, kliknite oglas koji stavljamo na naše ili tuđe web stranice, zatražimo informacije ili pomoć, date nam izjave ili druge povratne informacije, komentirate blogove ili članke sadržane u našim uslugama, prisustvujte putovanju koje smo za Vas organizirali, prijavite se za naše posebne ponude ili druga ažuriranja, ispunite ankete. Registriranjem, pretplatom ili korištenjem naših usluga pristajete na korištenje Vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima. Možemo također dobiti informacije o Vama iz naše grupe i trećih strana s kojima imamo poslovni odnos.

Informacije koje prikupljamo i čuvamo o Vama mogu uključivati Vaše ime i prezime, adresu e-pošte, telefonske brojeve i brojeve mobilnih telefona, kućnu adresu, adresu za plaćanja, pojedinosti o podacima o plaćanju, IP adresi, kriterijima pretraživanja, odgovore na ankete, vrstu preglednika koji koristite (preglednik je program koji koristite za gledanje web stranica, kao što su Internet Explorer, Firefox ili Safari), vrijeme kada pristupate web mjestu i koliko dugo, ID-ovi ćelija (to su jedinstveni identifikatori telekomunikacijskih tornjeva koje koristi Vaš mobilni telefon kada upotrebljavate usluge na temelju Vaših lokacija na mobilnom telefonu ili tabletu) i druge informacije o lokaciji (npr. GPS mjerenja), fotografije i druge sadržaje koje podijelite s nama kada koristite naše usluge, datum rođenja i sve druge osobne podatke koje nam možete dati.

Također, možemo bilježiti pozive koje smo od Vas zaprimili ili koje Vi primate od nas.

Što su kolačići?

Mi i naši poslovni partneri prikupljamo podatke o korištenju naših online usluga pomoću kolačića. Kolačići su vrlo male datoteke koje primamo s Vašeg računala ili drugog uređaja s kojeg pristupate na našu web stranicu. Kolačići nam pomažu u unaprjeđenju funkcionalnosti i korištenja našeg web mjesta kao i u analitičke i marketinške svrhe. Oni mogu pomoći prikazati informacije na web stranici koje odgovaraju Vašim interesima. Većina glavnih web stranica koristi kolačiće.

S kime ćemo podijeliti Vaše osobne podatke

Podijelit ćemo Vaše podatke samo s trećim osobama, koje ih mogu koristiti samo radi realizacije zakonskih ili ugovornih obveza, a na način kako je navedeno u njihovim pravilima privatnosti. Također mogu se koristiti za pružanje prilagođenih marketinških rješenja putem telefona, pošte, e-pošte, SMS-a ili na bilo koji drugi način (elektronički ili na drugi način) i izričito ste dali suglasnost za takvu uporabu.

Ako to proizlazi iz našeg ugovornog odnosa, Vaši osobni podaci se mogu prenijeti izvan Republike Hrvatske. O svakom takvom prijenosu bit ćete pravovremeno obaviješteni te će isti prijenos biti u cijelosti u skladu s važećim zakonima koji osiguravaju zaštitu Vaših osobnih podataka.

Marketinški oglasi

Može Vam biti ponuđeno dobivanje marketinških oglasa ukoliko za navedeno date izričitu suglasnost. Treće strane s kojim surađujemo po zakonskoj ili ugovornoj osnovi mogu nam također proslijediti vaše osobne podatke za upotrebu u marketingu, o čemu ćete biti u svakom trenutku obaviješteni.

Marketinški oglasi za koje ste dali suglasnost bit će poslani samo od strane MELLI AROMATICA j.d.o.o.

Imate pravo tražiti da ne koristimo Vaše osobne podatke za marketing. Uvijek ćemo Vam ponuditi mogućnost otkazivanja slanja marketinških oglasa ili ažuriranja istih, ukoliko se predomislite.

Kad god primite izravni marketing od nas, primit ćete i obavijest o načinu otkazivanja istog.

Ako ste iz bilo kojeg razloga zabrinuti da osobni podaci koje držimo nisu ispravni, uvijek se slobodno možete obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka pisanim zahtjevom na adresu adresu MELLI AROMATICA j.d.o.o., Ljudevita Šmidhena 1a;  10 430 Samobor, ili na naš e-mail hello@melliaromatica.com

Zaštita Vaših osobnih podataka

U svakom trenutku ćemo voditi računa o tome da provodimo odgovarajuće zaštitne mjere kako bismo osigurali sigurnost, cjelovitost i privatnost osobnih podataka koje ste nam dali. U tu svrhu postavili smo opravdane administrativne, tehnološke i sigurnosne mjere namijenjene za zaštitu Vaših osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, uništavanja, korištenja, izmjene ili otkrivanja. Također, slijedimo sigurnosne postupke koji zahtijevaju važeći zakoni o zaštiti privatnosti te je pristup istima omogućen samo našim zaposlenicima. Naši zaposlenici mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i važećem Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te bilo kakvo kršenje navedenih zakona ili naših internih akata predstavlja povredu radne obveze.

Zaštita Vaših prava u vezi osobnih podataka

Ukoliko u bilo kojem trenutku smatrate da smo prekršili Zakon o zaštiti osobnih podataka, možete se slobodno obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka na adresu adresu MELLI AROMATICA j.d.o.o., Ljudevita Šmidhena 1a;  10 430 Samobor, ili na naš e-mail hello@melliaromatica.com

Također, u svakom trenutku možete podnijeti i pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10 000 Zagreb, www.azop.hr.

Kako možemo izmijeniti politiku zaštite privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati naša pravila privatnosti, tako da ukoliko iste želite provjeriti, to možete svaki put kad nam date osobne podatke ili koristite naše web stranice.

Gdje i kako postaviti pitanja ili nas kontaktirati o Vašim osobnim podacima

Ako su Vam potrebne dodatne informacije o našim pravilima privatnosti, molimo da se obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka pisanim zahtjevom na adresu MELLI AROMATICA j.d.o.o., Ljudevita Šmidhena 1a;  10 430 Samobor, ili na naš e-mail hello@melliaromatica.com

Pozdravljamo sva Vaša pitanja, komentare i zahtjeve o našoj politici privatnosti.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. 

Ukoliko želite promijeniti svoju dozvolu ili saznati kako obrađujemo vaše osobne podatke posjetite stranicu Povjerljivost podataka.

Vaš pristanak odnosi se na sljedeću domenu: www.melliaromatica.com