Jesen – savršeno vrijeme za mazuckanje i pojačanu njegu kože

Ona je nestabilna, kišna, vjetrovita, hirovita. Gospođa Jesen! Obučena u smeđi kaput, sa žutom kapicom i crvenim čizmama, u svojoj velikoj sivoj torbi nosi suhoću. Svako malo je otvori i počasti nas toplijim ili hladnijim vjetrom, koji na našoj koži svakako ostavi trag. Tako nam ruke i noge postaju suhe, kao i kutevi očiju, područje oko nosa, posebno ako nas usput uhvati i gospođica Prehlada. Zato je u doba gospođe Jeseni izrazito bitno uvesti toplije i masnije obroke pune sezonskih namirnica. No, osim toga, sada je vrijeme za pojačanu brigu o svojoj koži!

 

Ono što zasigurno pali – nakon toplog tuša, namazati se lagano ugrijanim uljem. No, kako se ne bi morala ponovno tuširati i ispirati ulje s kože, mama Vesna za tebe je pripremila suho ulje koje se koristi dok je koža vlažna. Zlatno ulje makadamije, ulje plodova divlje ruže, kao i koštica marelice učinit će tvoju kožu mekanom poput bebine. MAIRI 3u1 suho ulje možeš stavljati čak i na vrhove kose, kako bi ostala sjajna u svim promjenjivim vremenskim uvjetima.

Nakon napornog radnog dana, koža našeg lica jedva čeka biti očišćena od make up-a, koji nije uvijek najnježniji prema našoj koži. Dodajmo tome i gradski smog, plus izmjenu temperature unutra-vani, našoj koži zaista nije najlakše obraniti se od vanjskih utjecaja. Mislile smo i u ovom slučaju na tebe!

Prvo uzmeš sapun od bijele gline kojim ćeš dubinski očistiti suhu i osjetljivu kožu, te odstraniti mrtve stanice. Zatim umivši se Rosea tonikom, kožu ćeš nahraniti, a ujedno će hidrolat ruže koji se nalazi u toniku dati antioksidativni touch. Osim hidrolata ruže, ovaj je tonik napravljen od ekstrakta crvenih algi, aloe vera gela i biljnog kolagena. Kakva kombinacija! Ako imaš masnu i mješovitu kožu sklonu prištićima i aknama, trio set za masnu i mješovitu kožu idealno je rješenje za tebe: sapun od zelene gline, Eli kolagen tonik i Eta hidratantna krema

Uskoro će početi i nošenje rukavica, s obzirom da nam meteorolozi najavljuju polarni val. Jutrima, prije nego izađeš iz topline svog doma, pomazi svoje ruke ITA losionom, pa ih nježno upakiraj u rukavice. Ovaj losion sadrži kombinaciju svetog trojstva što se kvalitetnog hranjenja kože tiče – ulje makadamije, slatkog badema i karite maslaca, koji zaglađuju, omekšavaju i hidratiziraju kožu. A što ćeš tek mirisati! Idealno rješenje za zagnjuriti glavu, dok prolaziš primjerice uz gradske kanalizacije, u mirisne ruke. I sve je nekako lakše, ljepše, romantičnije. Takav svijet želimo!

Nemoj zaboraviti i na njegu usana -  tu ti u spas dolazi Ani (naša mala superjunakinja!) balzam od ruže s bogatim uljima jojobe i makadamije, kako bi oporavio suhe i oštećene usnice. Veeeliki forte ovog balzama je i to što je veganski, jer priroda nam je svojim biljčicama, uljima i plodovima već sve dala. 

Samo trebamo to pametno iskoristiti, baš kao i naša Melli čarobnica i aromaterapeutkinja - mama Vesna.

 

 

I hajmo zajedno ove jeseni usporiti, spavati malo više, unositi dovoljno tekućine, ne zaboraviti se zagrliti - kako bismo spremne dočekale bakicu Zimu.

 

Gost blogerica: Iva Matić, autorica bloga Da sam ja netko

Photo credit: Karlo Jelić

Ostavi komentar